Snel herstel bij nekklachten, Januari 2016

Is deze cursus op jou van toepassing?

"Bolle" nekklachten

Deze STEP E-learning cursus gaat over zogenaamde “bolle” nekklachten. Dit betekent dat je klachten vooral ontstaan als je nek voorovergebogen is, zoals bij:
  • voorovergebogen zitten, bijvoorbeeld bij lezen of werken op de computer;
  • je haar wassen, je tanden poetsen of water uit een kraan drinken;
  • bij opkomen uit ruglig bij opstaan uit bed.
Is bovenstaande het geval dan is deze E-learning cursus waarschijnlijk op je van toepassing.

"Holle" nekklachten 

Het kan ook zijn dat je klachten vooral erger worden door draaien, achteroverbuigen van het hoofd en 's nachts bij liggen in bed.

En waarbij houdingen met het hoofd gebogen juist niet pijnlijk zijn.

Je hebt dan waarschijnlijk zogenaamde “holle” nekklachten.

Als je "holle" nekklachten hebt, kun je wel een cursus veilig nekgebruik bij "holle" nekklachten volgen bij STEP Nederland. Je kunt daartoe contact opnemen met STEP Nederland. Telefoon: 074-2502828, E-mail: step@step.nl.


Overbelasting nek/schouderspieren

Ook nekklachten die vooral samenhangen met dragen van tassen of veel werken met de armen voor je en waarbij nekhoudingen ook niet pijnlijk zijn, wijzen niet op bolle nekklachten, maar meer op overbelasting van de nek/schouderspieren.

Op deze overbelastingsklachten van de nek/schouderspieren en op “holle” nekklachten is de E-learning cursus niet van toepassing.

Als je overbelastingsklachten van de nek/schouderspieren hebt, kun je wel een cursus veilig armgebruik bij deze klachten volgen bij STEP Nederland. Je kunt daartoe contact opnemen met STEP Nederland. Telefoon: 074-2502828, E-mail: step@step.nl.  

Twijfel

Twijfel je of de STEP E-learning cursus op je van toepassing is en wil je graag weten of dit het geval is, neem dan contact op met STEP via mail naar step@step.nl of per telefoon op nummer 074-2502828.

Datum

2 jul 2020

Aanmelden